Mental träning

Mental träning

Alla mentala tillstånd i våra liv är träningsbara! Träning ger färdighet!

Om Mental Träning

Mental träning är ett begrepp som används främst inom idrottsvärlden men under senare tid har det blivit allt mer "allmän egendom" då man har kommit att förstå fördelarna med användandet.
Mental träning kan definieras som den kognitiva repetitionen av en uppgift inför en viss prestation. Här finns en samling tekniker vars syfte är att utöka, förstärka och identifiera önskade tankar och beteenden.


I den Mentala Träningen jobbar jag tillsammans med min uppdragsgivare utifrån det uppsatta målet. Vi jobbar med visualiseringar, målbildsträning, självkänsla och självförtroendeträning, motivation samt fokuseringsövningar. Dessutom arbetar vi med tekniker för avspänning och andning Inom idrotten har man använt sig av mental träning i flera decennier. På senare tid har även företag och ledare inom näringslivet insett fördelarna för sin egen verksamhet med den mentala träningen.


Fungerar Mental Träning?
Ja! Några av anledningarna till att det fungerar är Du får verktyg som skapar fokus för att kunna arbeta smartare, roligare och mer målmedvetet. Genom den Mentala Träningen blir Du mer motiverad men även mer avspänd när du genomför dina dagliga övningar och reflektioner. Det för med sig att du släpper negativa känslor som exempelvis stress, rädsla och prestationsångest.


Ditt undermedvetna påverkas av de nya målbilder du har valt och genom repetition tar du till dig de nya målbilderna som valda sanningar i ditt liv. Ditt undermedvetna kan inte skilja på sant och falskt utan tar till sig dina valda sanningar


Självkänslan, självförtroendetoch tron på din egen kapacitet höjs när målbilderna blir verkligaiditt inre och ger resultat idet yttre.

"Att vinna mästerskapet ...


..var en lång process. Säsongen hade både stora segrar och svåra förluster.


Jag är skyldig ett stort tack till min mentala tränare Lennart Augustson som guidat mig de senaste 5 åren och hjälpt mig att bli den man jag är idag.

Lennart hjälpte mig att njuta av mina segrar och ta mig igenom alla utmaningar. Jag hade inte varit världsmästare om det inte vore för Lennart."


Timmy Hansen

Världsmästare, Rallycross 2019

 

"LENNART HAR FÅTT MIG..."

"...att bli ärlig mot mig själv och inse hur jag egentligen känner/mår, där under skalet.


Även om det är en tuff resa, så tror jag starkt på att det är den man behöver ta, för att på djupet må bättre och bättre....".

Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Svensk Mästare 2021

"UNDER DESSA DRYGT..."

"...Att vara på topp och hela tiden kunna prestera mitt yttersta är en nödvändighet i mitt yrke och utifrån det vill jag peka på några av anledningarna till att jag har valt att jobba med Lennart Augustsson...".

Pontus Tidemand

Världsmästare 2017

"UNDER DESSA DRYGT..."

"...ett och ett halvt år har jag inte bara tagit ett JSM silver i rallycross 2020 och blivit Svensk Mästare 2021, utan också växt otroligt mycket som människa och börjat tro på mig själv. Lennart har hjälpt mig att bli starkare mentalt men också hitta tillbaka glädjen..."   

Klara Andersson

Svensk Mästare 2021