Om mig och mina lägereldar

LENNART AUGUSTSSON

 

 

COACH

HANDLEDARE

INSPIRATÖR

Lite mer personligt om migKAN JU VARA INTRESSANT...


att veta lite mer om mig, om du nu tänkt dig någon form av kontakt eller samarbete med mig eller, om du bara är lite nyfiken.


Nåväl, här kommer lite basics:

sextioårig trebarnsfar med boende i Stockholm, rötter i Värmskog och kontor i Arvika.


En strävan efter att hitta en balans mellan att må bra och att kunna prestera på topp har hela tiden varit en viktig utgångspunkt för mig. För min del har det inneburit att jag pendlar mellan det intensiva och det lugna. Jag har ett behov av både staden och skogen så att säga.


Jag tror inte att jag är ensam om detta! Jag anser att alla människor har behov av att hitta sina egna "lägereldar" att vila ut intill samtidigt som de ger värme och energi.Låt se... Vad är det då som jag går igång på?


Vilka är mina "lägereldar"?


Här får Du några exempel. (fler kommer)


Fler bilder på

mig

GET A

 CONSULTATION NOW!

TO HAVE FUN


Att ha kul är inte bara kul... det är ofta det som får oss att orka lite till, som skapar gemenskap och bygger relationer. Skrattet och glädjen när vi arbetar gör också att vi tar in information och lärande på ett effektivare sätt.

I de uppdrag jag genomfört genom åren så har skrattet/humorn varit en av de  saker som mina kunder påminner mig om och refererar till.

Givetvis blir jag både taggad och glad av det!!.


NATUREN OCH ELDEN


Naturen ger mig energi

Min tillvaro kan stundtals vara ganska stressig! Jag är också säker på att du kan känna igen dig i att när det händer någonting så verkar det som om allt annat också ska hända ungefär samtidigt.

Att tillbringa så mycket tid som möjligt i närheten till naturen har varit en avgörande faktor för mig för att kunna orka med och ha energi att ge under mina olika uppdrag. Att ta en skogspromenad (oavsett årstid) ger möjligheten till återhämtning och fyller på energidepåerna.


Lägerelden

Sedan flera miljoner år har människan haft en följeslagare i elden. Genom elden har vi fått värme och skydd, vi har kunnat utveckla matlagningskonsten och i skenet från en eld har de flesta människor i jordens historia fostrats. Det var runt elden man samlades för att berätta historier och utbyta erfarenheter. Elden är alltså en mycket stor del av människans utveckling.


Personligen tycker jag att vi som ”civiliserade” människor har kommit alltför långt bort från elden i dag. Vi lever t ett allt mer stressigt tempo där det ges allt mindre tid för reflektion och eftertanke. Beslut skall fattas snabbt och effektivt. Såväl arbete som vardag ställer högre och högre krav på oss. 

Min tanke och åsikt är att vi behöver ta vara på våra egna "lägereldar".


Jag tar gärna en promenad ut till en udde några kilometer bort. Där finns en ganska spartansk eldstad uppe på en liten bergknalle. Utsikten över sjön är fantastisk och tittar jag åt norr kan jag se en dryg mil över vattnet.

Jag brukar ha med mig min gamla kaffekanna och kokkaffe.  Ett bäverskinn finns alltid med i ryggsäcken. När sen elden värmer, kaffet är upphällt i min kåsa och jag sitter bekvämt på skinnet så mår jag gott. De ljud som hörs är naturens egna samt knastret från veden i brasan.


Stressreducerande

För mig är denna typ av "promenad" en renande upplevelse och faktum är att vi blir mindre stressade om vi vistas i naturen. Faktum är att vi tänker bättre och framförallt framåt, när vi går - vi är alltså bättre problemlösare och mer här och nu när vi prioriterar en promenad i skogen.En kopp kaffe, en cigarr och en avec!Njutningsfullt smuttar jag på det starka kaffet som jag blivit serverad. Jag sitter på en uteservering i stadsdelen Mont Parnasse i Paris. Vädret är perfekt . 23 grader varmt och lite sol och det är maj månad.


För mig är detta en höjdpunkt! Jag kan sitta i timmar och besälla in ytterligare nåra koppar. Har jag dessutom möjligheten att kunna kombinera detta med en god cigarr och en bra cognac så är jag nöjd hela dagen.


För att vara tydlig så är jag i Paris allt för sällan men jag gillar det där med att sitta och betrakta och fundera. Det gör jag gärna på hemmaplan också. Att sitta på bryggan och se solen gå ner och höra ljud, röster från människor längre in i viken. GÖTT!Vinets Värld/Vinprovning


Jag åkte  en hel del skidor förr i världen. Varje sommar under ett antal år liftade jag ner till Zell Am Zee. Skidor , päxor och alpin utrustning var skickat till en poste restante adress och kunde kvitteras ut efter ankomst. Ibland var jag själv och vissa resor hade jag sällskap. Under tiden där nere levde jag för klättring och skidåkning men alltid i samband med hemresa så gjorde jag ett besök på någon bra vinbutik och tog med mig någon flaska bra vin hem.
Vinintresset började alltså  tidigt på ett lite försiktigt vis. Jag köpte några flaskor varje år som sparades och intresset växte allteftersom. Jag läste om viner, regioner och årgångar och sakta men säkert så lärde jag mig allt mer och vinintresset har utvecklats och hållit i sig genom åren.

För några år sedan fick jag en förfrågan om att jobba åt ett vinagenturföretag i Sverige. Jag skulle hjälpa dem att hitta kunder till de eminenta italienska viner de hade i sitt sortiment. Inledningsvis var jag totalt ointresserad men efter en tid började mitt intresse vakna.


Under ca 1 år hjälpte jag dem att sälja viner och under denna tid fördjupade jag mig ytterligare i kunskapen om Italienska viner.

Både lärorikt, intressant och kul och inte minst. Jag fick genomföra vinprovningar till såväl restauranger som privata sällskap. Detta har jag fortsatt med genom åren och jag gärna hjälper till om någon har sådana tankar.

Hör av dig vettja så kan vi resonera vidare om detta!!

Bilsport


När jag var litet barn så var en av de allra största upplevelserna att få följa med pappa på Rally! Jag har framför allt tidiga  minnen från sommar kvällssträckor när man hör bilar komma på avstånd och strålkastarna skingrar mörkret. Idolerna på den tiden hette för mig Tom Trana, Stig Blomqvist, Per Eklund och Anders Kulläng.Jag älskar fortfarande motorsport och jag har sedan några år tillbaka det stora privilegiet att kunna jobba tillsammans med nutidens och framtidens största stjärnor inom Svensk Bilsport.


I min värld är det en fantastisk och  underbar upplevelse att aktivt kunna delta i arbetet som sker runt en förare även om min roll inte är att jobba med bilen eller tipsa föraren om hur en kurva ska tas.


Mina samtal med föraren handlar mer om saker som kanske kan vara svåra att ta på - Hur hittar jagi tillbaka till den där känslan... - Hur ska jag göra för att kunna behålla fokus?... - Vad kan jag göra för att få tillbaka avspändheten i kroppen när jag kör?...


Tänk att kunna göra nytta och glädja andra samtidigt som jag får göra det jag alltid tyckt va roligast!


I min värld har jag Världens Bästa Jobb!!

FLYFISHING

 

”If people concentrated on the really important things in life, there’d be a shortage of fishing poles.”

– Doug Larsen

 

 

 

 

Bildenhär intill är tagen vid Fiskonbäcken. Ett litet unikt fiskevatten med fjällöring. Jag tillbringade fyra dygn i denna fantastiska miljö och njöt av natur, unik miljö, stillhet och en och annan vacker öring. Fast egentligen så spelar det ingen roll om det handlar om en unik öringälv i Norrland eller att sitta i en eka uppe på ett skogstjärn. I alla fall inte för mig.

Det är åtminstone 40 år sedan jag blev introducerad i denna mäktiga "lägereld" av min far. Jag kommer mycket väl ihåg hur jag stod på gräsmattan bakom vårt hus och med hjälp av bristfällig teknik, trytande tålamod och svordomar försökte få ut linan.

Succesivt gick det allt bättre men fortfarande så händer det att lina tillsammans med fluga blir sittande i en björk samtidigt som dagens största fisk har börjat vaka framför mig.

 

I min värld så skrattar jag numera åt dessa händelser även om jag tycker de uppkommer lite för ofta. Jag har förstått att jag har någonting att lära mig av min "lägereld". I mitt fall handlar  det om tålamod och jag upplever att jag för varje lintrassel och för varje "missad" öring så har jag lärt mig lite mer om tålamodets och flugfiskets ädla konst.

Jag ska också förtydliga att flugfisket för mig i första hand inte handlar om att få så mycket fisk som möjligt. De flesta jag fångar får gå tillbaka omgående. För mig är det möjligheten att kunna varva ner, att sätta saker på plats och uppleva att jag bara är. Just här och just nu!